☛ Tecrübe,tecrübe,tecrübe !!

☛ Tecrübe,tecrübe,tecrübe !!

Yeter artık değişin biraz..

Yeni mezun birini yetiştirmekten korkmayın artık bu kadar.

Mülakat sürecine bakın..

Giyimine,konuşma tarzına,sorularınıza verilen cevapların akılcılığına ve akıcılığına bakın !

İlgilendiği sosyal sorumluluk projelerine bakın yeni mezun olup tecrübesiz oluşuna değil. Özgüvenine ve heyecanına bakın ki,o heyecanla ne kadar başarılı olabileceğini görün.

Kendini hangi eğitimlerle geliştirdiğine bakın,mülakatta “Nereden vursam” diye düşünmek yerine onu yetiştirip yetiştiremeyeceğinizi düşünün. Mesleğine olan hayranlığına ve öğrenme isteğine bakın !

Size katabileceklerine bakın.

İngilizce konuşulmayan bir şirket için profesyonel ingilizce konuşmasını bekleyip,bunu kriter yapmayın kendinize. Tecrüben olsaydı alırdık demeyin,bırakın sizinle öğrenelim herşeyi. Korkmayın artık.

Değişin artık ! Öğretin,yetiştirin ! Yeni bir tohum yeşertin. Değiştirin kendinizi ! 12.08.2017

Dilara Sak

 

Değerli Meslektaşım, Dilara Sak yerinde bir paylaşım yapmış ve aynı duygu ve düşünceler ile paylaşmak istedim. #ekremozturk

☛ Tecrübe,tecrübe,tecrübe !!’ için 2 yanıt

Add yours

  1. İstenilen tecrübeye sahip değilseniz bir de boşuna okumuşssunuz diyorlar. Buna göre en fazla bu kadar veririm şeklinde maaş için, sanki mal satın alırmışçasına pazarlık yapıyorlar. Yüksek lisans eğitiminiz ve birden fazla dil bilmeniz yeterli olmuyor ve hatta GEREKSİZ görülüyor. Bu arada öğrenciyken çalışmanız, stajyerlik döneminiz tecrübe sayılmıyor!

    Kendinizi geliştirmeniz bekleniyor ama iş saatinde spora ve gezmeye giden işveren, işten çıkmanıza iki saat kala gelip size iş yükleyip saat 22’ye kadar çalışmanızı istiyor. İstanbul trafiği ve resmi kurumların işleyişi göz önüne alındığında 2 saatte yapılması mümkün olmayan hatta mucize olan işleri bitirip geldiğinizde sanki dışarda gezmişsiniz gibi muamele görüyorsunuz.. Allah iş arayanlara ve çalışanlara sabır versin diyorum.

  2. Ekrem hocam öncelikle saygılarımı iletirim..Paylaştığınız yazı gerçekten harikulade..Okurken keyif aldım..Mesleki hayatımda 25. yılımı doldurdum..Allah sağlık sıhhat verdği müddetçe çalışmaya devam edeceğim..İşi öğretmek için, göstermek için elimden ne gelirse yaparım..Değişim bilgiyle, tecrüeyle dönüşümdür..Yeni nesil çok şeyler istiyor hocam..
    1. Saygı yok..
    2. Anında yükselmek.
    3. İstediği zaman mola yapmak..
    4. İletişim yoksa ben yokum..( Facebook gibi)
    5. İşle ilgi alaka yok ama kendisini var gibi göstermek.
    6. İşine değer vermemek.
    7. İşi bilmediği gibi yüksek meblağ istemeleri..
    8. Görev verirsin yerine getiremediği basit bir görevi uyduruk
    cümlelerle geçiştirmeleri.
    9. Öğrenmesi için bir şey söylersin, dinler gibi yapar ama bir
    kulağından girer, ötekinden çıkar..
    10.Ahlak sıfır..
    Olmayan birşeyi nasıl göstereceğiz, nasıl öğreteceğiz..Bugüne kadar çok eleman yetiştirdim..Artık vurdumduymaz ve tembel bir toplum olma yolunda ilerliyoruz..Sistemin kölesi olduk hocam..Yine de pozitif bakıyorum..Sevgiyle kalın..

Yorum bırakın

WordPress.com'da bir web sitesi veya blog oluşturun

Yukarı ↑